Munkahelyteremtés a ZF Lenksysteme Kft.-nél

Szijjártó Péter: a Magyarország iránti bizalom jele a ZF Lenksysteme újabb beruházása

2014. február 22., szombat, 11:04

Címkék: beszállító eger elektronikus kormánymű járműipar munkahelyteremtés ZF Lenksysteme Hungária Kft.

A gépjárműalkatrész-gyártással foglalkozó ZF Lenksysteme Kft. újabb beruházásai a német ipari tőke Magyarországba fektetett bizalmának csalhatatlan jele - jelentette ki Szijjártó Péter, a ZF Lenksysteme pénteki projektzáró és egy másik projektjének nyitó sajtótájékoztatóján Egerben.

 
A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára rámutatott: a ZF Lenksysteme hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország jobban teljesít. A munkahelyteremtéssel és megtartással járó járműipari beruházások révén a társaság 150 új munkahelyet teremt. Szavai szerint ma már nem vitás, hogy a magyar gazdaság zászlóshajója az autóipar, s hogy Magyarország az európai járműgyártás egyik fellegvárává vált. Emlékeztetett: ma 712 járműipari vállalat működik az országban, amelyek több mint 115 ezer embernek adnak munkát, 17,8 milliárd eurónyi termelési értéket állítanak elő. A világ húsz legnagyobb "elsőkörös" autóipari beszállítójából tizenöt jelen van Magyarországon, ezek egyike a ZF Lenksysteme.
 
Szijjártó Péter(b) és Matthias Augenstein, a ZF Lenksysteme Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója (b2)
a cég egri üzemcsarnokában
 
A ZF Lenksysteme beruházása összesen 35 milliárd forint értékű, melyhez a magyar állam mintegy 2,8 milliárd forintos támogatással járult hozzá. A beruházás keretében világszínvonalú technológiával új fejlesztésű elektromos kormányműveket fognak gyártani a Mercedes, az Audi és a Volvo részére.
Daniel Pridal és Matthias Augenstein, a ZF Lenksysteme Kft. ügyvezető igazgatóinak tájékoztatása szerint a záruló és az új projekt is a vállalat gyártókapacitásának növelését célozza. A cég Eger mellett, Makláron épülő új üzeme is része e projektnek.
 
Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára beszédet mond
Egerben a ZF Lenksysteme Kft. rendezvényén 2014. február 21-én.
 
Habis László egri polgármester felidézte: az elmúlt 25 évben jelentősen átalakult a helyi gazdaság, az új befektetéseknek köszönhetően fellendült a város ipara. Egernek fontos szerepe van a sebességváltó-gyártásban, a pneumatikai elemek gyártásában és a ZF Lenksysteme révén a kormánymű-gyártásban is. A cégtől kapott tájékoztatás szerint a ZF Lenksysteme 2003-ban 35 alkalmazottal kezdte meg a működését, ma több mint 700-an dolgoznak a társaságnál. Az értékesítés nettó árbevétele 2012-ben közel 207,5 millió euró volt.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek