Megháromszorozza gyártását az Audi

Az Audi Hungaria az idén megháromszorozza az autógyártást, júliusban indul az új TT

2014. március 12., szerda, 08:11

Címkék: Audi Audi TT autóipar Genfi Autószalon gyártás győr

Megháromszorozza az idén autógyártását a győri székhelyű Audi Hungaria Motor Kft., a menedzsment keddi közlése szerint a tavalyi 42 ezer 851 után az idén 120 ezernél is több autó készül az üzemben.

 
Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke elmondta, hogy várhatóan júliusban indul a TT Coupé harmadik generációjának sorozatgyártása; ez a modell a termelés körülbelül tíz százalékát adja majd. Az előszéria már készül; eddig félezer karosszériát gyártottak le az új modellhez. Thoma Faustmann megjegyezte, hogy a TT harmadik nemzedéke 50 kilogrammal könnyebb elődjénél, nóvuma az új fényszórórendszer és a virtuális műszerfal. 
 
Júniusban indul az új TT modell gyártása Győrben
 
A termelés 70 százalékát az A3 limuzin, 30 százalékát pedig az A3 Cabriolet adja ez évben, de újabb modell győri gyártásával is számolnak. Kérdésre válaszolva megjegyezte: "nagyon sokáig már nem lehet várni" a TT Roadster bevezetésével. A napokban a Genfi Autószalonon volt az Audi TT harmadik generációjának világpremierje; az autó teljes egészében Győrben, az Audi Hungaria új járműgyárában készül majd. 
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek