Határátlépők

Harmadszor indul útjára az energialánc világverseny

2011. december 22., csütörtök, 22:00

Címkék: energiahozzávezetés igus vector award verseny

A kölni igus GmbH, az energialánc-rendszerek, vezetékeik és tartozékaik vezető gyártója harmadik alkalommal adja meg a rajtjelet a „vector award“ versenyre. Ez alkalommal is olyan merész energia-hozzávezetési alkalmazások kerestetnek, amelyek sokoldalú energialáncokkal és vezetékekkel valósítanak meg.

Az energiahozzávezetési pályázaton 5.000 euróig terjedő pénzdíjak nyerhetők. A bíráló bizottság neves műszaki és tudományos szakemberekből áll, akiket a német Elektrotechnikai és Elektronikai Szövetség (ZVEI) automatizálási szakosztálya, az Aacheni Műszaki Főiskola (RTWH) Szerszámgép Laboratóriuma (WZL) és a TÜV Rheinland delegál.  Harald Nehring, zsűritag, az igus energia-hozzávezetési rendszerek specialistája elomndta: szinte naponta bukkannak fel új alkalmazások. A versenynek meg kell mutatnia, melyek azok a technikai határok, amelyeket az energialáncok máris áttörtek. Hozzátette: a daruépítéstől a szerszámgépgyártáson át a robotikáig és a tisztatér-technikákig szinte univerzálisan alkalmazhatók a korszerű műanyag energialáncok.

 


 


A két évvel ezelőtti második „vector award“ pályázaton több mint 110 beküldő vett részt Kínától, Indiától, Koreától és Szingapúrtól az Egyesült Államokon, Kanadán és Brazílián át egész Európáig. A nyertes a csehországi energiaszolgáltató CEZ Group egyik alkalmazása volt. A Tusimice-i barnaszénbányában valósította meg a CEZ Group a világon eddigi leghosszabb – 615 méteres – műanyag-energialáncos mozgáspályát. Durva környezeti feltételek, így fagy, forróság mellett és poros közegben vált be az „5050RHD“ igus-sorozat „Chainflex“-speciális vezetékekkel felszerelt nehéz görgős energialánca egy barnaszén-kotró továbbító egységén.

 A versenyre 2012. február 28-ig lehet beadni a jelentkezéseket, a díjkiosztóra a 2012 április 23-27-én rendezett Hannoveri Vásáron, az igus standján kerül majd sor. A „vector award“ védnöke a Hannover Fair Robotation Academy. További információk és a részvételi űrlap a www.vector-award.eu oldalon érhető el.

www.vector-award.eu
www.igus.eu
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek