CNC hegesztő-berendezés állt üzembe a Soyer-nél

Új üzemet épített a Soyer Magyarország Kft. Székesfehérváron

2013. január 24., csütörtök, 13:03

Címkék: autógyár CNC csaphegesztés hegesztéstechnika járműipar Soyer Székely Zoltán Székesfehérvár

Uniós támogatásból 118 millió forintos beruházással új üzemet épített a Soyer Magyarország Kft. Székesfehérváron.

A hegesztéstechnikai cég mintegy 59 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv telephely-fejlesztési pályázatán. A beruházás 50 százalékos támogatási aránnyal valósult meg, teljes költsége 118 millió forint volt. Az épület kivitelezésekor kiemelt szerep jutott a környezetvédelemnek és a megújuló energiáknak, így fokozottan hőszigetelő fal és tetőzet készült, valamint korszerű nyílászárókat építettek be. Emellett szolár árnyékolást, napcellát és geotermikus hőszivattyúval működő fűtést alkalmaznak.

Profilbővítés

Székely Zoltán tulajdonos-ügyvezető a csütörtöki avatóünnepségen elmondta, hogy a cég alapítása óta foglalkozik a német Soyer cég csaphegesztő gépeinek nagykereskedelmi értékesítésével, valamint a gépek szervizelésével, tanácsadással és oktatással. A százszázalékos magyar tulajdonú vállalkozás profilbővítést is megcélzott, így mostantól dokumentált minőségi csaphegesztéssel is foglalkoznak, amelyhez a projekt keretében 26 millió forintos CNC hegesztő-berendezést vásároltak.

 

Soyer CNC hegesztőberendezés (illusztráció)

Nagyok partnerei

A speciális hegesztési technika révén partnerei az Audinak, a Suzukinak, a General Motorsnak és a Siemensnek is. Emellett a technológiát használják a hídépítésnél, az építőiparban, a bankautomaták gyártásánál és a villamos iparban is. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a projektben háromfős létszámbővítést vállaltak. Az eddig négy embert foglalkoztató cég két munkavállalót már felvett, de további 2-3 főt fognak alkalmazni a hegesztési munkák felfutásával.


(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek