Az Egyesült Királyság első gyorstöltő hálózata

2012. július 24., kedd, 15:49

Címkék: elektromos jármű Engenie EVlink™ gyorstöltő Schneider Electric

A Schneider Electric és az Engenie, az elektromos járművek töltőállomásainak piacvezető üzemeltetője megkezdték az Egyesült Királyság legelső gyorstöltő hálózatának történelmi jelentőségű bevezetését, melynek ellátását a Schneider Electric biztosítja. Az Egyesült Királyságban ez az első olyan projekt, amelynek keretein belül országszerte EVlink™ gyorstöltő egységeket telepítenek a Roadchef által üzemeltett autópálya menti benzinkutakon és pihenőhelyeken. A töltőállomásokon a sofőrök akár harminc perc alatt újratölthetik a lemerült akkumulátorokat.

Az Egyesült Királyságban ez a program jelenti a legfontosabb lépést az elektromos járművek országos mobilitásának elősegítésében. Mindeddig komoly problémát jelentett a nemzeti töltőinfrastruktúra hiánya, valamint hogy az elektromos járművek nem tudtak hosszabb távolságokat megtenni. A működő töltőállomások többségén egy lemerült akkumulátor feltöltése akár nyolc órás töltési időt is igényelhet, ezért az elektromos autók elterjedése ez idáig nagyban korlátozott volt, a 100 mérföldnél hosszabb utakat szinte lehetetlen volt megtenni egy egész éjszakás pihenő nélkül. A 2011 szeptemberében indult program célja, hogy életképesebbé tegye az elektromos autók használatát, melynek feltétele a kényelem, így az autópályák menti gyors feltöltés óriási előrehaladás ebbe az irányba. A sofőrök dolgának megkönnyítése érdekében a technológia nem előfizetéssel, hanem fogyasztás szerinti fizetési rendszerrel működik, így csupán a járműbe „töltött” energiáért kell fizetniük.

Mindamellett, hogy a program keretében a Schneider Electric biztosítja a nagyteljesítményű, 50 kW-os egyenáramú töltőket, a folyamat minden egyes lépése során szorosan együttműködik az üzemeltető Engenie vállalattal, az előzetes tervezéstől a projekt irányításán át egészen a telepítésig. 

„Az egyre növekvő üzemanyagárak mellett óriási előnyökkel járhat az elektromos járművekre való áttérés. Az EVlink™ gyorstöltő állomások országszerte lehetővé teszik az elektromos járművek tulajdonosai számára, hogy hosszú utakat tegyenek meg autójukkal gyakori, hosszú megállók nélkül, így hozzájárulnak a szén-dioxid lábnyomuk nagymértékű csökkentéséhez, ami jelentős megtakarításokat eredményez. Energiamenedzsmenttel foglalkozó vállalatként ez csak egy a töltőállomásokkal kapcsolatos számos programunk közül, amelyeken jelenleg dolgozunk annak érdekében, hogy továbbra is az Egyesült Királyság elektromos járműfeltöltési infrastruktúrájának élvonalában maradjunk” – mondta David Greaves, a Schneider Electric elektromos járművek országos üzleti fejlesztéséért felelős igazgatója.

Az Engenie ügyvezető igazgatójának, Jeremy Littmannak meggyőződése, hogy a projektnek köszönhetően az elektromos autókat nemcsak egy szűk réteg fogja használni, hanem a klasszikus üzemanyag kompromisszum nélküli alternatívájává válik. Az üzemeltető a sofőrök igényeire kíván összpontosítani, ezért az infrastruktúrát is ennek megfelelően tervezték meg és helyezték el. Az Engenie töltőállomásain végzett 30 perces gyorstöltés után több mint 100 mérföld tehető meg egy elektromos járművel, ami a benzinüzemű járművekhez képest 75 százalékos megtakarítást, így gyors megtérülést jelent.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek