Új gyárat épít a német cég Kunszentmártonban

Gyártócsarnokot épít az Euraseal Bt. Kunszentmártonban

2014. február 22., szombat, 15:43

Címkék: autóipar beszállító Euraseal Bt. fémmegmunkálás gyárépítés Kunszentmárton

Gyártócsarnokot épít európai uniós támogatással a német tulajdonú Euraseal Bt. Kunszentmártonban, a létesítmény alapkövét pénteken tették le a város ipari parkjában.

 
Orosz Tibor cégvezető elmondta: a Sátoraljaújhelyen működő, döntően autóipari beszállító vállalkozás új projektjét 260 millió forintból valósítja meg, amelyhez az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Regionális programjából 100 millió forintos támogatást nyert. A cég német tulajdonosa megrendelőik közelsége, azaz a kedvező szállítási költségek, és a leendő M44-es autópálya miatt döntött úgy, hogy a tiszazugi települést választja új telephelye színhelyéül - tette hozzá Orosz Tibor.
 
Tájékoztatása szerint beszállítói lesznek többek között a kecskeméti Mercedes autógyárnak, emellett orosházi és békéscsabai cégek megrendeléseit elégítik ki. A 2014 augusztusáig felépülő gyártócsarnok háromszintes lesz, amelyben a gyártótéren túl irodákat és szociális helyiségeket alakítanak ki. A gyártás három év alatti felfuttatása kedvező üzletmenet esetén 40-50 fős létszámfejlesztéssel járhat együtt. A harmadik évben 100 millió forintos többletbevétellel számolnak, így akkorra megtérülhet a beruházás.
 
Czuczi Mihály a település polgármestere jelezte: a város szakképző iskolája, ha a cég igényli,  kész fémmegmunkáló szakemberek képzésére. Az Euraseal Bt. a baden-württembergi Heiche Cégcsoport leányvállalataként 2006-ban települt Sátoraljaújhelyre, a céget az egyre keletebbre terjeszkedő autógyártás hívta életre. Fő tevékenysége az öntvény impregnálás, azaz tömítés, a sorjázás, az egyre inkább igényelt alkatrészmosás, valamint az öntött tömítések készítése.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek