Nagyon nagy és nagyon precíz

Nem csak nagyot, hanem pontosat is alkotott közösen Mori Seiki és a Deckel Maho

2013. február 07., csütörtök, 15:26

Címkék: Deckel Maho DIXI 210 P DMG Gildemeister Le Locle megmunkálóközpont Mori Seiki Pfronten

Egy újítás objektív értékelése általában a korábbi modellekkel, vagy legjobb esetben egy azonos kategóriába sorolható vetélytárs termékkel való összehasonlításban merül ki. Azonban az új, univerzális és nagy precizitású DIXI 210 P modellek esetében ez a módszer nem állja meg helyét.

A precíziós szerszámgépek körében a Mori Seiki és Deckel Maho közös fejlesztése, (X x Y x Z) 1 800 x 2 100 x 1 450 mm méretű munkaterületével és kevesebb, mint 35 µm térfogat-pontosságával, a szó szoros értelmében egyedülálló a maga nemében. Ez éppen úgy igaz a DIXI 210 U nagy precizitású megmunkálóközpontra is, amely elviekben a „testvér géptől” csupán annyiban tér el, hogy a még nagyobb hatékonyság érdekében integrált palettaváltóval rendelkezik.

 

Az új DIXI 210 P

Német-svájci koprodukció

Az új DIXI 210 modellek testesítik meg a Mori Seiki és a Gildemeister termékfejlesztésben való együttműködésének jövő szemléletét – fogalmaznak a gyártópartnerek. Mint mondják, ez azért is igaz, mert új, nagyüzemi, ultra-precíz gép nem is valósulhatott volna meg a világ két vezető szerszámgépgyártójának kreatív és innovatív együttműködése nélkül. Az új DIXI 210 valóban annak a híres svájci precizitásnak az eredménye, amely a vállalatcsoporthoz tartozó DIXI sajátja is, ráadásul ez ötvöződik a pfronteni Deckel Maho német mérnöki szakértelemével és a svájci Le Locle városában lévő DIXI központ dolgozóinak tudásával.

Mire képes?

Az eredmény egy csúcsminőségű bakos gép. A bakos kialakítás, például a három-pontos alátámasztással és a GGG60 minőségben öntött alkatrészekkel, garantálja a nagy teherbírást és stabilitást. Ez egyrészt ideális alapokat biztosít a precizitáshoz, másrészt maximális teljesítményt nyújt a forgácsolás során. Számokkal kifejezve: a DIXI 210 P hatalmas, nehéz alkatrészeket is képes kezelni, akár 2 500 mm átmérőig, 1 250 mm magasságig és legfeljebb 8 000 kg tömegig, egyetlen felállásban, beleértve a hatékony durva megmunkálást (nagy teljesítményű, 1 550 Nm-es orsónyomatékkal) és a végső megmunkálást magas-fokú dinamikával (6 m/s2), nagy sebességgel (60 m/perc) és kevesebb, mint <35 µm térfogat-pontossággal. Ami az orsókat illeti, különböző nagy teljesítményű motorral hajtott orsók állnak rendelkezésre, akár 114 kW teljesítményig, további hatékony, áttételes orsókkal az előbb már említett 1 550 Nm nyomatékkal és akár 6 300 percenkénti motor-fordulatszámmal.

 

A DMG/Mori Seiki új DIXI 210 P berendezése 35 µm térfogat-pontosságot biztosít a nagy és nehéz alkatrészek megmunkálásához

 

A DIXI 210 nagyfokú rugalmasságát ügyes kialakításának és nagy-teljesítményű orsóinak köszönheti. A precizitás a gyártó „házi vívmánya” – a DIXI szakértői csapata több mint 500 órát tölt a precízió szempontjából lényeges kontaktfelületek csiszolásával, míg azok olyan laposak, egyenesek és szögletesek nem lesznek, hogy csupán minimális alak és elhelyezkedés béli tűrés engedélyezett a lineáris- és forgótengelyek nagy precizitású együttműködése során. A DIXI 210 P egy speciális hőkezelő rendszerrel is rendelkezik, amely magában foglalja minden hőfejlesztő alkatrész hűtését, hogy integrált pontosság garantálható legyen a felhasználók számára. Lényeges, hogy a beépítés után a gép teljes körű három-dimenziós bemérését is végrehajtják – minden szükséges számszaki finombeállítással – a hőtágulásra és a térfogat-pontosságra is figyelemmel.
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek