Még több prémium bőr Szolnokról

Bővíti magyarországi termelőkapacitását az Eagle Ottawa

2013. április 18., csütörtök, 08:02

Címkék: autóipar beszállító bőr belső bővítés Eagle Ottawa Hungary Bőrgyártó és Kereskedő Kft. ipari park járműipar szolnok üzem

A megnövekedett vevői igények kielégítése érdekében az Eagle Ottawa, a világ legnagyobb autóipari bőrbeszállítói közé tartozó vállalat bővíti szolnoki gyártókapacitását.

A gyár méreteiben hatvan százalékkal lesz nagyobb, a bővítési munkálatok még a tavasz folyamán elkezdődnek, az építkezés befejezése őszre várható. A beruházással 150 új munkahely jön létre, a foglalkoztatottak száma az év végére ezzel elérheti az ezer embert. Az épület és a gyártókapacitás bővítése mellett új, korszerű technológiákat is bevezetnek a 2001 óta működő szolnoki gyárban. Az Eagle Ottawa a BMW, a Daimler, a Ford, a Honda, a Hyundai-Kia, a Land Rover, a Renault-Nissan és a Toyota személygépkocsikhoz szállít szolnoki gyárából prémium bőr belső részeket.

Soron kívül

Szolnok megyei jogú város közgyűlése április 17-én soron kívüli ülésen tárgyalta meg az Eagle Ottawa új beruházásának helyet adó földterület eladásáról szóló előterjesztést - közölte Pókász Endre, a polgármesteri hivatal szóvivője, hozzátéve: az amerikai cég a már meglévő területe mellé a testület döntése értelmében 5,8 hektár földet vásárol, ahol egy 5500 négyzetméteres csarnokot épít. A szóvivő a vételárról egyelőre nem adott információt, mondván, az összeg a szerződés aláírása után válik publikussá.

Bővülnek

A cégnyilvántartásban közölt adatok szerint az Eagle Ottawa Hungary Bőrgyártó és Kereskedő Kft. a 2011. november 30-án zárult üzleti évében 15,7 milliárd forintos árbevétel mellett 1,858 milliárd forint mérleg szerinti eredményt ért el, szemben a megelőző év 12,7 milliárd forintos árbevételével és 2 milliárd forintos mérleg szerinti nyereségével. A társaság saját tőkéje 9,6 milliárd forintról 11,6 milliárd forintra nőtt egy év alatt. A kanadai tulajdonú vállalkozás magyarországi cége 2001-ben kezdte meg működését a Tisza-parti megyeszékhelyen, a város ipari parkjába pedig 2005 áprilisában, az övezet első befektetőjeként költözött, 2007 óta átlagosan évente egymillió eurónyi beruházást valósítottak meg itt 2011 végéig.


(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek