Magyar autókárpit Lamborghinikben

Új munkahelyeket teremt Sárváron az AWF Kft

2014. január 25., szombat, 13:34

Címkék: Audi autóipar autókárpit AWL beruházás beszállító BMW fejlesztés Herbert Fennes Wastl Laborghini Mercedes munkahely Porsche Sárvár Sopron

Közel 1,8 milliárd forintos fejlesztést kezdett meg az AWF Autóalkatrészgyártó Kft. Sárváron, a beruházás több mint harminc új munkahelyet teremt - jelentették be a Rába-parti városban tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Varga József, az AWF ügyvezetője elmondta: az autókárpit gyártással foglalkozó cég 1994-ben alakult Sopronban, ahol jelenleg 430 embert foglalkoztat. Sárváron most 30 embernek adnak munkát, de a létszámot egy technológiai fejlesztésnek köszönhetően három ütemben 2015 végéig további 30-40-nel bővítik. A cég olyan ismert márkák beszállítója, mint az Audi, a Mercedes, a BMW és a Porsche, de gyártanak belső kárpitot a Lamborghini egyik modelljéhez is - mondta az ügyvezető. Az MTI kérdésére sem az ügyvezető, sem a cég német tulajdonosa, Herbert Fennes Wastl nem közölt árbevételi adatokat, csak annyit mondtak el, hogy az eddig Sárváron végrehajtott beruházásaik értéke meghaladja a 4 millió eurót, és további 1-2 millió eurót kívánnak befektetni. Kondora István Sárvár polgármestere kiemelte, hogy az AWF munkahelyteremtő fejlesztését a sárvári ipari parkban, egy - korábban a gazdasági válság miatt - távozni kényszerült vállalkozás helyén, egy 9 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokban valósítja meg.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek