Magasabb szintű újrahasznosítás az Eissmann-nál

Technológiai fejlesztés uniós támogatásból a nyíregyházi Eissmann Automotive-nál

2014. február 25., kedd, 13:26

Címkék: beszállító Eissmann Automotive Hungária Kft fejlesztés járműipar nyíregyháza

Több mint 227 millió forint összértékű technológiai fejlesztést valósított meg nyíregyházi gyárában az autók belső borítóelemeinek gyártásával foglalkozó Eissmann Automotive Hungaria Kft. - jelentette be a társaság.

 
A beruházás révén a német érdekeltségű cég bővítette tevékenységi körét, bevezette a műanyag fröccsöntést, és olyan új technológiát vezetett be, amely a legoptimálisabb az autóipari használt bőrrel bevont műanyag alkatrészek kialakításához, a lehető legnagyobb mértékben teszi lehetővé az alapanyagok újrahasznosítását - olvasható a cég közleményében. A beruházás megvalósításához az Eissmann az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program Vállalatok komplex technológiai innovációja című pályázatán nyert el 102 millió forint vissza nem térítendő támogatást.
 
Az Eissmann-konszern jelenleg négy kontinens nyolc országban kilenc gyárat és fejlesztési központot üzemeltet. A magyarországi vállalat a bőrből készült kiszolgáló elemek (sebességváltó markolatok, sebességváltó borítók, kézifékborítók) készítésével, valamint felületi elemek bőrözésével foglalkozik. A fröccsöntött műanyag részeket eddig külföldi beszállítóktól szerezte be, a fejlesztés révén azonban megtörtént a fröccsöntő technológia optimalizálása és egyes paraméterek továbbfejlesztése is. A cég nyíregyházi gyárában több mint 380-an dolgoznak. 
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek