Logisztikai bázissal bővül a BPW Hungária Kft. telephelye

Aláírták a támogatási szerződést a BPW Hungária Kft. telephelyfejlesztéséről

2014. március 31., hétfő, 13:58

Címkék: BPW Hungária Kft. járműipar logisztika munkahelyteremtés szombathely

A BPW Hungária Kft. 486 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchényi Terv (ÚSZT) keretében, amely hozzájárul ahhoz, hogy a cég szombathelyi telephelyén 1,6 milliárd forintos fejlesztés részeként az idén felépüljön egy 11 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai bázis - jelentette be Brumbauer József a BPW Hungária ügyvezető igazgatója pénteken a támogatási szerződés ünnepélyes aláírásakor.

 
Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen köszöntőjében úgy fogalmazott: az együttműködés amely a térség meghatározó termelő vállalkozásai, a kamarák, az önkormányzatok és a politika között létrejött és amely a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központban öltött formát, reményt ad arra, hogy Szombathely is tovább fog fejlődni. Hozzáfűzte: reményeik szerint a kormányzat által is kiemelt fejlesztési régióként kezelt térségben 25 ezer új munkahely létesülhet a következő években, ami elérhető közelségbe hozza a régióban akár a teljes foglalkoztatást is.
 
Brumbauer József, a BPW Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: azzal, hogy felépítik az új logisztikai bázisukat, 6700 négyzetméter nagyságú gyártófelület szabadul fel, jelenleg ugyanis a gyártási területek egy részét alapanyagok és késztermékek tárolására veszik igénybe. Szavai szerint ez lehetőséget ad a gyártókapacitás bővítésére, amire szükség is van, hiszen a vállalat megrendelésállománya folyamatosan bővül. A BPW Hungária Kft. a németországi BPW csoport szombathelyi leányvállalata. A BPW csoport Európa vezető utánfutómű gyártója, 1 milliárd eurót meghaladó éves forgalommal és jelentős piaci részesedéssel. Szombathelyen jelenleg 1380 ember foglalkoztatnak, a mostani fejlesztésnek köszönhetően 51 új munkahely jön létre, logisztikusokra, anyagmozgatókra és raktárosokra lesz szükség, de szinte állandó a felvétel CNC forgácsolókból, hegesztőkből és mechatronikai műszerészeket, valamint gépészmérnököket is keresnek.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek