KUKA LBR iiwa: új kollégák a Ford kölni gyárában

2019. szeptember 24., kedd, 11:01

Címkék: autógyár autógyártás automatizálás ford ipari robot kuka LBR iiwa robot robotika

Rugalmas, szenzitív és tanulékony: A KUKA LBR iiwa könnyűépítésű robot előnyeiről most a Ford kölni gyárának dolgozói is meggyőződhetnek. Az új robotasszisztensek átveszik a karosszéria-gyártásban a szigetelőanyag-felvitel munkafolyamatának végrehajtását, ezáltal az emberekkel karöltve, védőkerítés nélkül segítik elő a tehermentesítést.

A szigetelővarrat felvitele monoton, állandóan ismétlődő, tisztának nem mondható, és az emberek számára megerőltető munkafázis. A Ford kölni gyárának dolgozóit most már tehermentesíti a KUKA négy LBR iiwa könnyűépítésű robotja. A robotok a szigetelőanyagot mindig pontosan ugyanarra a helyre, a meghatározott mennyiségben viszik fel. Így a karosszéria jól szigetelt lesz, és nincs szükség utólagos lakkozásra. Itt nem jelent problémát a túlfolyó ragasztóanyag. Az új robotasszisztensek további előnye az egyszerű, kézi vezérléses programozhatóság. Az LBR iiwa által végrehajtandó mozgássorozatot egy alkalommal a robottal együtt kell végrehajtani.

 

 

Az intelligens Cobot pontosan megjegyzi a mozgásmódot, majd ezt követően önállóan is végre tudja hajtani. Ez a tulajdonsága rugalmassá és gyorsan alkalmazhatóvá teszi. Ezen kívül helytakarékos megoldás, ami a rendelkezésre álló szűkös hely miatt döntő tényező. Nagy helyigényű, kiegészítő védőintézkedésekre nincs szükség, mert a robot annyira érzékeny, hogy felismeri az akadályokat. Az emberi kézzel való túl erős érintkezés, illetve ütközési lehetőség fennállása esetén azonnal megszakítja a művelet végrehajtását és leáll. Michael Kochnak, a Ford termelési mérnökének véleménye szerint dolgozóik most már a folyamatos munkavégzésre tudnak koncentrálni: „Az ember és a Cobot egy gyors ütemű munkakörnyezetben felváltva hajtja végre az egyes gyártási műveleteket, ami a dolgozóink nagy fokú tehermentesítését eredményezi.

www.kuka.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek