Költségmegtakarítás a kompakt kialakításnak köszönhetően

Rugós nagy teherbírású görgő

2019. november 11., hétfő, 06:00

Címkék: anyagmozgatás autóipar autóipari beszállító görgő ROLL-N

Az Ügyfél egy német autóipari vállalat, aki évek óta az egyik legsikeresebb gyártók közé tartozik a prémium és szupersportkocsi szegmensben. A 2017-es üzleti évben az autógyártó 88 000 alkalmazottal közel 1,9 millió járművet szállított le, amellyel 60 milliárd eurós árbevételt ért el.

A kihívás

Az autóalkatrészek tartószerkezeteihez a konszern egy másik üzemében egy rugós, nagy teherbírású görgőt alkalmaztak sikeresen. Mivel itt is hasonló volt az alkalmazás, az ügyfél a már meglévő, bevált görgőket szerette volna használni.

Gyártósor az autóiparban. Itt mindig megbízható működésre van szükség.

Bizonyos okokból a berendezéstechnikusok az új feladatra további változtatásokat kívántak a görgő kerékrögzítő rendszerénél. Egyrészt magas javítási költségek merültek fel a jelenleg használt vázak targoncával történő emelésekor, mert a felszerelt görgők a nagy fordulósugár miatt gyakran összeütköztek a targonca villájával. Másrészt nyitott állapotban a fékkar viszonylag messze kiállt, ami potenciális sérülésveszélyt jelentett. Továbbá nehézségek merültek fel a kerékrögzítő fék kioldásakor is, mivel az eredeti görgőnél a működtetőkart alulról felfelé kellett nyomni, ami a dolgozók biztonsági cipőjével körülményes volt, és gyakran a cipő károsodásához vezetett.

Korábbi verzió – a fékkar kioldása alulról történik

A mi megoldásunk

Mivel a meglévő fékkar megrövidítése még jobban korlátozta volna a kezelhetőséget, ez a megoldás nem jöhetett szóba. A fordulósugár jelentős csökkentése érdekében a Blickle mérnökei másik konstrukciót készítettek a fékegység számára. Összességében ezzel a fordulósugár 65 milliméteres csökkentését érték el. Az új felépítéssel a fékkart felülről lehet kioldani, így lényegesen könnyebb és gyorsabb a kezelhetősége.

Új kivitel – a fékkar kioldása felülről történik

Az eredmény

Az új, optimalizált fékrendszerrel felszerelt görgőre való átállással az ügyfél jelentősen tudta csökkenteni a javítási költségeket a munkaeszközök és munkavédelmi cipők kímélése miatt. Ezenkívül nagyon magas szintű munkabiztonságot értek el. A fékkar egyszerű és gyors működtetése révén a munkahely ergonómiai feltételei is javultak.

ROLL-N Ipari Kerekek Kft.

Hunor u. 44–46.

H - 1037 Budapest

Tel.: +36 1 453-0169

E-mail: info@roll-n.hu

www.roll-n.hu

www.blickle.hu

 


Az egyedi LSFE-ALST 200K-RA előnyei és műszaki információk:

  • Nagyon robusztus, hegesztett villa elasztomer rugóval és „Radstop” kerékrögzítő fékkel
  • Magas szállítási kényelem, csekély gördülési ellenállás és jó rezgéscsillapítás a Blickle Softhane® poliuretán futófelületnek köszönhetően
  • Kis fordulósugár a fékegység kompakt kialakítása révén
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek