Kicsiből nagy formálódik

Többszintes üzemcsarnokot épít a magyar cég

2013. június 28., péntek, 08:39

Címkék: CNC Érd fejlesztés forgácsolás fröccsöntés fröccsszerszám GIA Form Kft. marás megmunkálás szerszám szikraforgácsolás üzem

Az érdi székhelyű GIA Form Kft. 100 millió forintos európai uniós támogatást nyert 2012 januárjában egy új, 3300 négyzetméteres, többszintes üzemcsarnok építésére. A létesítmény várhatóan 2014 első negyedévében nyitja meg kapuit Érden, az M6-os autópálya közelében.

Az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program „Telephelyfejlesztés” tárgyú felhívást tett közzé, melyre az érdi székhelyű GIA Form Kft.,  a „A GIA Form Kft. korszerű telephelyének létesítése Érden” című projektjavaslattal nyert 30 százalék támogatást. A KMOP-1.5.3/C-11-2011-0113 azonosító számú projekt összesen nettó: 330 709 499 - forintos költségvetésből, 100 000 000.- forint vissza nem térítendő támogatással valósulhat meg.

 

 

Nemzetközi piacokra is dolgoznak

A cég egy 80-as évek végén alapított kis műanyagfröccsöntő- és kivágószerszámokat gyártó egyéni vállalkozásból – megtartva a családi cégek működési előnyeit – az autó-, az elektronikai, a csomagoló- az energetikai-, és az orvostechnikai ipart kiszolgáló nemzetközi beszállítóvá vált. Mai formájában 2003 óta működik, fejlődése folyamatos: 1988 és 2006 között az eredeti szerszámüzem mellé két további telephelyen – Érden és Várpalotán – hoztak létre fröccsöntő üzemet. A növekvő számú hazai és külföldi megrendelések egy idő után szükségessé tették a géppark fejlesztését, és a tevékenységi kör bővítését. A cég fő profilja jelenleg a következő területeket fogja át: szerszámkészítés, műanyagfröccsöntés, fémmegmunkálás (CNC forgácsolás, marás, szikraforgácsolás) szerelés, valamint a teljes projektkezelés a fröccsöntés területén.

Megalapozzák a jövőt

A most épülő új üzemcsarnok biztosítani fogja a cég fő tevékenységeinek helyszínét, ami nagymértékben megkönnyíti a logisztikai feladatokat, lehetővé teszi a termelőkapacitások jelentős bővítését és ezzel együtt a jelenlegi 35 fős dolgozói létszám minimum 8 fővel való emelését, javítva ezzel a térség munkahely ellátottságát is. A 3300 négyzetméteres többszintes épület alsó szintjén a szerszám és fröccsöntő üzem, valamint egy alapanyagraktár kap helyet, az emeleten egy összeszerelő üzem, és a készáru raktár kerül kialakításra. Az épület homlokzati részére kerülnek azok a korszerű irodák, kiszolgáló- és kommunális helyiségek, amelyek megfelelő körülményeket teremtenek a dolgozók számára a minél tökéletesebb munkavégzéshez. Az esztétikus, modern épület, a rendezett, környezettudatosan kialakításra kerülő külső terület fontos eleme a cég által prioritásként kezelt értékek – minőség, megbízhatóság, rugalmasság - új üzleti partnerek felé való kommunikálásának is. A kapacitások bővítése jelenleg a cég továbbfejlődésének feltétele, hiszen a megbízhatóság és a kiváló minőség mellett az az előny, hogy a GIA Form Kft. az ügyfél kérésére akár a teljes projektek kezelését is vállalni tudja – termékötletből, vagy egy problémából kiindulva a tervezésen, szerszámgyártáson, optimalizáláson, a termék sorozatgyártásán keresztül a kiszállításig – jelentősen megnövelte üzleti partnereik számát. Az épülő új üzemcsarnok lehetővé teszi a folyamatosan bővülő ügyfélkör magas színvonalú kiszolgálását, és teret ad a további fejlesztéseknek is.

 


 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek