Kábelbőség

Konfekcionálásban erősített a Lapp Csoport

2016. május 18., szerda, 06:00

Címkék: csatlakozó Hannover Messe 2016 Ipar Napjai 2016 kábel kábelkonfekcionálás kábelköteg Lapp ÖLFLEX® CONNECT

Kábelkonfekció-újdonságokat mutatott be a Lapp Csoport az áprilisi Hannoveri Vásáron. A világújdonság magyarországi premierjére már 2015 októberében, a Lapp Hungária Kft. „LAPP MEETS SYSTEM CONCEPT” elnevezésű rendezvényén sor került, a termékprogram bevezetése azonban most egy új fázisába érkezett.

A részek összességéből új minőség születik

Az idei Hannoveri Vásáron a Lapp Csoport bemutatta, hogy a tradicionális stuttgarti vállalat nem csak a kábel-, kábeltömszelence- és kábelcsatlakozó-gyártás területén képes kiváló minőséget előállítani, hanem a kábelkonfekció területén is vezető pozíciót tölt be. E tevékenységeit a cég az ÖLFLEX® CONNECT név alatt fejleszti tovább, és a komplett összekötő rendszerek konfekcionálása terén valamennyi globális tevékenységet szabványosít, ideértve az ügyféltanácsadást is.

„Nálunk jobban senki sem ismeri a Lapp-termékeket – mondta Georg Stawowy, a Lapp Holding AG elnökvezérigazgatója. – Ezért ki tudjuk választani a megfelelő komponenseket, garantálni tudjuk a teljes rendszer optimális és biztonságos működését, és mindezt globális szinten, a helyi partnerekkel együttműködve, a helyi piaci ismeretekre építve.” A cég átfogó szakértelme kiterjed a kábelköpeny előállításához szükséges legjobb minőségű granulátum és a vezetékekhez szükséges legjobb minőségű réz kiválasztására, a saját tesztközpontban történő vizsgálatára, valamint a különféle komponensek előállítására. A szolgáltatási körbe tartozik a speciális megoldások mérnöki tervezése is, így a Lapp elébe megy a gépgyártás területén működő számos olyan cég igényeinek, amelyek a saját szakterületükre kívánnak koncentrálni, és szívesen bízzák a kábelrendszerek kiépítését az erre szakosodott partnerekre. „A rendszerszintű megoldások iránt egyre nagyobb igény mutatkozik” – jelentette ki Georg Stawowy.

Az ÖLFLEX® CONNECT három pillérre épül:

ÖLFLEX® CONNECT CABLES – klasszikus kábelkonfekció. Minden olyan vezetéket magában foglal, amelyek esetében a Lapp végzi a kábelek méretre vágását, hántolását és csatlakozóelemekkel történő összekötését – mindezt szabványosított kivitelezéssel, vagy az ügyfél egyedi igényei szerint.

ÖLFLEX® CONNECT SERVO – szervovezetékek konfekcionálása. A szervovezetékek konfekcionálása terén a Lapp a tavalyi Hannoveri Vásáron olyan innovatív megoldást mutatott be, amellyel a kábel és a kábelcsatlakozó részben automatikus módon szerelhető össze. Ez a megoldás a minőség, a rendelkezésre állás és az árnyékolási hatás tekintetében előnyt jelent – az elektromágneses zavaró hatásokkal szembeni védelem például 400 százalékkal jobb, mint a hagyományos megoldások esetében. Az idei Hannoveri Vásáron a Lapp – miután a Siemens-szabvány szerinti konfekcióikat már neves gépgyártó cégek is sorozatgyártásban használják fel – első alkalommal mutat be a SEW Eurodrive- és a Rockwellszabványnak megfelelő konfekciókat. E konfekciók sorozatgyártása 2017-ben kezdődik.

ÖLFLEX® CONNECT CHAIN – komplex energialáncok tervezése és konfekcionálása. E területen a Lapp cég a vezetékek és védőcsövek energiavezető láncokba integrálását is elvégzi az ügyfelek igényei szerint, sőt igény esetén az ügyfél berendezéseiben a helyszíni szerelést is végrehajtja. Lehetőség van komplex megoldások – például több tonna súllyal terhelt kábeltartók – kivitelezésére is, amelyeket több iparágban is alkalmaznak.

A Lapp cég ezenkívül az elektromos gépjárművekhez használható rakodórendszerekben és funkcionális modulokkal rendelkező rendszerekben – például elektronikai építőelemekben – használható speciális konfekciókat is kínál.

A teljes ÖLFLEX® CONNECT program és a Lapp sok más újdonsága megtekinthető az Ipar Napjai nemzetközi ipari szakkiállításon 2016. május 24–27. között a Lapp Hungária Kft. standján (A pavilon, 308A stand).

www.lapphungaria.hu


A stuttgarti székhelyű Lapp Csoport a kábel- és összeköttetés-technológiai ágazatban integrált megoldásokat és márkatermékeket kínáló piacvezető cégek egyike. A csoport portfólióját kábelek és nagy rugalmasságú vezetékek, ipari csatlakozóeszközök és tömítéstechnikai rendszerek, egyedi konfekcionálási megoldások, valamint az ipar 4.0 és a Smart Factory számára készülő automatizálási és robottechnikai megoldások képezik. A Lapp Csoport fő piacát a gép- és berendezésgyártó ágazat jelenti. További fontos felvevőpiac az élelmiszeripar, az energiaszektor, a közlekedési ágazat és az élettudományok.

A vállalatcsoportot 1959-ben alapították, és teljes egészében családi tulajdonban van. A 2014–15-ös üzleti évben 886 millió euró konszolidált forgalmat ért el. A Lapp cég világszerte mintegy 3 300 dolgozót foglalkoztat, 17 gyártási telephellyel és több mint 39 nemzetközi forgalmazó társasággal rendelkezik, továbbá partnervállalkozások útján további 100 országban tevékenykedik.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek