Fenntartható és hatékony tisztítási folyamatok

A Dürr Ecoclean autóipari és általános tisztítás-technológiai fejlesztései a parts2clean kiállításon

2015. június 11., csütörtök, 08:31

Címkék: alkatrésztisztítás Dürr Ecoclean EcoCCore EcoCVac EcoCWave parts2clean 2015 tisztítástechnológia ucm

A stuttgarti parts2clean szakkiállításon került bemutatásra a hajtáslánc-elemek energiatakarékos száraz vegytisztítására kifejlesztett EcoCVac oldószeres tisztítórendszer. A látogatók a megbízhatóbb, hatékonyabb és fenntarthatóbb folyamatokhoz vezető vizes és oldószeres tisztítóberendezések új fejlesztéseit is megismerhették.

A megmunkálási folyamat sikeressége és/vagy a késztermék minőségi és funkcionális megbízhatósága nagymértékben függ az érintett alkatrész tisztasági fokától. A június 9–11. között megrendezett parts2clean ipari tisztítás-technológiai szakkiállításon a Dürr Ecoclean technológiailag és vizuálisan is új standardokat felállító innovatív fejlesztéseket mutatott be.

A sűrített levegőt nem igénylő EcoCVac vegytisztító rendszert hajtáslánc-elemek belsejének energiatakarékos tisztítására fejlesztették ki (forrás: Dürr Ecoclean)

A hajtáslánc-elemek közé tartozó hengerfejek és forgattyúházak belsejének tisztítására kifejlesztett EcoCVac vegytisztító rendszer a kiállítás egyik fő látványosságának számít majd. A gyártósorokon hagyományosan alkalmazott sűrített levegős tisztítóberendezésekkel szemben az EcoCVac-folyamat során egyáltalán nincs szükség sűrített levegőre, így annak energiaigényes előállítására sem. Ez több mint 50%-os energiamegtakarítással jár. További előny, hogy a szennyeződéseket nemcsak az alkatrészről, hanem a munkakamrából is eltávolítja. Ennek eredményeként a folyamat megbízhatósága és rendelkezésre állása is növekszik.

A kis helyigényű, függőleges, áramlás-optimalizált folyadéktartályokat tartalmazó EcoCWave jelentősen javítja a tisztítás minőségét és a folyadék élettartamát (forrás: Dürr Ecoclean)

Általános ipari zsírtalanító, előtisztító, finom és ultrafinom tisztítóberendezések is szerepelnek majd a kiállítási repertoárban, ezek között említhetjük például a vízbázisú EcoCWave egy új, kéttartályos verzióját. A hagyományos vízbázisú tisztítógépektől eltérően az EcoCWave kerek, függőleges, áramlás-optimalizált folyadéktartályokat tartalmaz. A forgács- és szennyeződéscsapdák kialakulásának megakadályozása jelentősen javítja a tisztítás minőségét és a folyadék élettartamát. Az EcoCWave munkakamrájának és tartályainak töltését és ürítését nagyteljesítményű szivattyúk és nagy átmérőjű csövek gyorsítják fel, így csökken az állásidő és nő a gép teljesítménye.

Hasonló erényekkel rendelkezik az oldószeres tisztítószerek között új mércét felállító EcoCCore. Nem halogénezett szénhidrogénekkel (HC) és módosított alkoholalapú tisztítószerekkel is működik, így akkor is használható marad, ha az üzem által gyártott alkatrész-portfólió, vagy a rájuk vonatkozó előírások változnak. Alapfelszereltségként is két folyadéktartályt, hővisszanyerőt, teljes áramú és szűrőt és megkerülő vezetéket tartalmaz.

Ultrafinom, pl. elektromos szerszámok bevonatolása előtti tisztítása előtt az UCM egyedi kialakítású berendezései kínálnak költséghatékony minőséget és megbízhatóságot

Az igényes szerszámkészítés, optikai vagy orvosi berendezésgyártás során felmerülő ultrafinom tisztító alkalmazások számára a Dürr Ecoclean Grouphoz tartozó UCM kínál felülmúlhatatlan szintű, költséghatékony minőséget és megbízhatóságot. Az egyedi kialakítás – például a merítőtartályok négyoldali túlcsordulása – már az alapkivitel része.

www.durr-ecoclean.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek