Beszállítói megoldások egy kézből

A tervezési idő lerövidítésének és a gépkapacitás kihasználásának lehetőségei

2016. szeptember 22., csütörtök, 06:00

Címkék: autóipari beszállító beszállító beszállítói ipar cad CAD-modell CAD-Terv CAD/CAM/PLM Catia Dassault Systèmes mérnöki tudás tervezői szoftver

Az autóiparban a magyar beszállítók egyik nagy feladata a fröccsöntő szerszámok, gyártóeszközök tervezése és gyártása. A tervek 3D-ben készülnek, és így a megbízások jelentős részében a digitális modellek alapján kell számos esetben az első minták, kis szériák gyártását megvalósítani. Kihívás továbbá a folyamatos változások, változtatások kezelése.

Ezért a beszállítóknak a versenyképességük megőrzése és javítása érdekében olyan teljes körű szoftvermegoldásra van szükségük, mellyel lerövidíthetik a tervezési időt, és maximálisan ki tudják használni gépeik kapacitásait. Ahogyan egy fecske sem csinál nyarat, úgy egy megoldás alkalmazása is kevés a sikerhez. A hatékonyság érdekében a megoldás kiválasztásán túl a már meglévő folyamatokra gyakorolt hatásokkal is foglalkozni kell, szükség esetén optimalizálni kell azokat. Cikkünkben bemutatjuk azokat a szempontokat, megoldásokat, amelyekkel a fröccsöntő szerszámok gyártásával, valamint a fémforgácsolással foglalkozó vállalkozások jelentős versenyelőnyre tehetnek szert az autóiparban.

Az autóiparban, amennyiben kétirányú adatcsere történik, jelentős versenyelőnyt jelent a CATIA megléte, hiszen a legtöbb autógyár ezt a tervezőprogramot használja. Hivatalos tájékoztatás szerint 2026-ig ezen a téren nem lesz változás (forrás: www.ceg.de). A natív adatok használatával a változások kezelése, a termék optimalizálása egyszerűbb, hiszen a parametrikus modelleket könnyen lehet módosítani.

Az árajánlati fázisban már ki kell szűrni azt, hogy milyen fröccsöntési problémák léphetnek fel. Erre a feladatra a Dassault Systemes SIMPOE termékét ajánljuk, amely ár-érték arányát tekintve rendkívül versenyképes megoldás. A speciálisan termék- és szerszámtervezők számára kialakított csomag segítségével a tervezők is könnyen validálni tudják a modelleket a különböző fázisokban.

A megrendelő felé a lehető legprecízebb, a tűrések által előírt formában kell a terméket beszállítani, azonban a gyártás során az alkatrészek deformálódnak az anyagtulajdonságaikból kifolyólag. Ilyen deformáció lehet a fröccsöntés után jelentkező vetemedés, lemezalkatrészeknél pedig a visszarugózás. Ezeket az alakváltozásokat a CATIA felületoptimalizáló eljárásaival kompenzálni lehet. Az eredeti termékmodellt a deformációval ellentétes irányban előfeszítik, és az így kapott geometria alapján készül a szerszám. Ezzel kompenzálható az alkatrész deformációja, és a tűréseknek megfelelő eredményt kapunk. A technológia nagy előnye, hogy pár lépésben elvégezhető a változtatás anélkül, hogy a modellek felületi minősége romlana.

Gyakori probléma, hogy a megrendelőtől csere formátumban (STEP vagy IGES) kapott adat rossz minőségű, vagy bizonyos felületek hiányoznak, esetlegesen nem kapcsolódnak. Ezek javítása időveszteséget jelent, azonban a CATIA-val ezek a hibák rendkívül gyorsan diagnosztizálhatóak és javíthatóak – köszönhetően a professzionális felületkezelésnek. Ha egy modelltörténet nélküli alkatrészen egy rádiuszt vagy egy oldalferdeséget módosítani kell, akkor azokat a szoftverrel fel lehet ismertetni, és a paramétereken keresztül szerkeszteni lehet. Így érhető el a termék optimalizálása pár lépésben.

A szerszámtervezés következő lépése az alkatrészek felbontása mag- és csészeoldalra. Itt is a CATIA magas szintű felületkezelése kerül előtérbe. A felületek szerszámirányhoz képesti dőlésszöge alapján automatikusan csoportosítja a szoftver a felületeket. Az eljárás során finomhangolhatjuk a metódust, vagy ha szükséges, manuálisan is beavatkozhatunk. Az egyik legfontosabb előny, hogy nem egyesével kell a felületeket kigyűjteni. Ezekből generáltathatjuk az osztógörbéket és felületeket. A szoftver ezzel nagymértékben felgyorsítja elképzeléseink gyors megvalósítását.

A formaadó egységek elkészülte után létrehozható a szerszámház és az összes szükséges szerszámelem. Elérhetőek a kereskedelemben kapható szabványos elemek modelljei, mindössze a szükséges alkatrészeket kell összeválogatni, jelentős modellezési időt megtakarítva. Még több idő takarítható meg a céges katalógusok kialakításával, melyekkel szabványosítani lehet, hogy a vállalaton belül milyen megoldásokat használnak. Ki lehet alakítani olyan sablonokat, melyek alapját képezik egy új konstrukciónak, és egy új megbízás esetén a mintát csak hozzá kell igazítani az új termékhez. Az elkészült szerszámon kinematikai és ütközésvizsgálatok segítségével szűrhetők ki az esetleges konstrukciós hibák.

Egy céleszköz használatával az elektródák tervezése is hatékonyabbá válik. Megoldásunkban meg kell adnunk a befoglaló méreteket, a szoftver pedig automatikusan leveszi a szükséges felületeket, és létrehozza az elektródát. Ezután a méreteket egyszerű csúszkák segítségével állíthatjuk a kívánt értékekre. Ennek a használatához nem szükséges komolyabb modellezési ismeret, vagyis egy CAM-es szakember is hatékonyan el tudja végezni.

A CATIA CAD- és CAM-moduljai egy teljesen integrált rendszert képeznek. Ez azt jelenti, hogy a munka egy szoftveren belül történik, és csak az eszközkészletek között kell váltani – a feladat típusától függően. Nincs adatkonverzió, és ebből kifolyólag az információvesztés problémája sem áll fenn. Ha változik a szerszám geometriája, akkor az egy gyors frissítéssel átvihető a gyártási programra, és nem kell az operációkat újra felépíteni. A furatok megmunkálására vonatkozó technológiai információk a CAD-modellből kiolvashatóak, így a programok létrehozása jóval egyszerűbbé válik.

A CATIA CAM megoldás egyik erőssége a jó parametrizálhatóság. A műveletek beállítási lehetőségeivel bármilyen egyedi megmunkálási igény megvalósítható. Másik erőssége, hogy komplex, nagy számítási kapacitást igénylő geometriákkal is stabilan dolgozik. A már korábban említett felületkezelési technológiának köszönhetően könnyű a megmunkálási területek kijelölése vagy a furatok bezárása.

A stratégiák széles tárházából lehet választani, melyek közül kiemelendő az adaptív koncentrikus marás, amelynek köszönhetően csökken a szerszám terhelése, növekszik az élettartama és csökken a megmunkálási ciklusideje. A meglévő megmunkálási programok újra felhasználhatók: a szoftver végigvezeti a felhasználót a folyamaton, és segíti őt a gyártási referenciák kicserélésében. Ennek köszönhetően hasonló alkatrészek esetén csak egyszer kell a programot elkészíteni, utána pedig átvihető a többi munkadarabra.

Egy megmunkálógép óriási értéket képvisel, ezért százszázalékosan biztosnak kell lenni abban, hogy hibátlan CNC-programot kap a gép, és nem történik ütközés. Erre nagy hangsúlyt fektet a CATIA, ezért fel lehet építeni a virtuális térben a teljes megmunkálási környezetet. A tervezői fázisban el lehet végezni a szerszámpálya-alapú gépszimulációt, így ki lehet szűrni az esetleges hibákat. Lehetőség van arra, hogy a posztprocesszált CNC-programot visszaolvassuk, és azt közvetlenül a CATIA-ban lefuttassuk, így ellenőrizni tudjuk, hogy melyik mondat hatására milyen elmozdulás történik. A posztprocesszor a fordításkor alkalmazhat olyan egyedi utasításokat, mint például, hogy az asztal mindig kifelé, a kezelő felé legyen döntve. Ez megváltoztatja a mozgásviszonyokat, ezért, ha százszázalékosan biztos megoldást szeretnénk, mindig végezzünk ISO-kód alapú gépszimulációt.

Egy szoftver kiválasztása és bevezetése során a CAD-Terv cégcsoport megbízható szakértőként áll a vállalatok rendelkezésére. Első lépésként részletesen felmérjük, hogy mi az ügyfél pontos igénye, milyen célokat szeretnének elérni a végfelhasználóktól egészen a vezetőségig. Ennek megfelelően alakítjuk ki ajánlatunkat, melyet technikai bemutató kísér – igény esetén az ügyfél mintamodelljeire szabva –, mellyel alátámasztjuk, hogy termékeink a valóságban az elvárásoknak megfelelően fognak teljesíteni. Az oktatások terén a tematikát a hallgatók igényeihez, korábbi tapasztalataiknak megfelelően tudjuk kialakítani, mellyel csökkenthető a képzési napok száma. Célunk, hogy a tréning után a felhasználók rögtön termelőmunkát tudjanak végezni a szoftverrel.

CAD-Terv Kft.

www.cadterv.hu

sales@cadterv.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek