Az autóipar élvonala

2018. október 16., kedd, 12:20

Címkék: autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító automatizálás Continental ipari robot kollaboratív robot robot robotika Universal Robots UR10

Az autóipar a világ egyik leggyorsabban fejlődő iparága, ez Magyarországon sincs másképp. A szektor fontossága nagyon jól megmutatkozik különböző mérőszámokban: az autóipar a GDP 10%-áért felelős, és forgalma az ország exportjának több mint negyedét teszi ki.

Az elektromos autók elterjedése hatással van az iparág szerkezetére és a foglalkoztatottságra is – az összeszerelés helyett a hangsúly a fejlesztésre és az automatizációra kerül.

Magyarország az egyik legvonzóbb hely Európában az autóipari befektetések tekintetében. Az egyik legnagyobb kihívás, amivel az országnak szembe kell néznie az, hogy a piac élvonalában tudjon maradni. Ehhez tudni kell kezelni a jelenleg tapasztalható megnövekedett gyártási igényeket és folyamatosan egységes minőségű szállítmányokkal kell szolgálni. Az autóipari szektorra különösen igaz az, hogy még a legkisebb minőségi hibáért is nagy árat kell fizetni. Mivel az autógyártás a tömeggyártás és a személyre szabott termékek készítésének kombinációját képviseli, itt jönnek a képbe az együttműködő robotok (kobotok), hiszen azokat pontosan erre a célra tervezték. A kobotok egységes minőségben képesek ismétlődő feladatokat elvégezni, emellett gyorsan és könnyedén megbízhatók új feladatokkal a gyárterületen belül, ami kimondottan előnyös a helyi autóipari KKV-knak. Az együttműködő robotok segítségével egy olyan rugalmas gyártói környezet hozható létre, amely gyorsan reagál az egyéni vásárlói igényekre, magas termelékenységgel jár, és kizárja az inkonzisztens minőségből eredő felmerülő költségeket.

Az átállási idők csökkentése

A multinacionális Continental spanyolországi leányvállalata jó példája az iparban végbemenő átalakulásnak: az autóipar vezető vállalataként az ágazat legtöbb robottal felszerelt spanyolországi gyártója, a negyedik ipari forradalom irányába mutató fejlődés első úttörője. 2016-ban a vállalat úgy döntött, hogy UR10 kobotokat szerez be a nyomtatott áramköri lapok gyártásának és kezelésének automatizálásához, aminek révén 50%-kal tudták csökkenteni az átállási időket: míg kézzel 40 percet vesz igénybe ez a feladat, addig a robottal csupán 20 percbe telik.

A Continentalt folyamatos növekedés jellemzi, és az autóiparban eltöltött 25 éve során mindig az innovációra összpontosított. Ennek eredményeként számos nagy projektet sikerült elnyerniük az ágazat többi jelentős résztvevője elől.A Continental Automotive spanyolországi leányvállalata a Universal Robots termékeit választotta a nyomtatott áramköri lapok és egyéb alkatrészek kezeléséhez és ellenőrzéséhez a gyártási folyamatok során. Ezek monoton és ismétlődő feladatok, amelyek ugyanakkor nagy pontosságot és finomságot igényelnek.Kezdetben két UR10 robotot telepítettek a NYÁK-lapok betöltéséhez és eltávolításához, illetve az alkatrészek beszereléséhez. Jelenleg hat UR10 kobot üzemel, és három további UR10 projekt van folyamatban.

“Azonnal megláttam az együttműködő robotok előnyeit. Könnyen integrálhatók, nem igényelnek karbantartást és nagyobb termelékenységet eredményeznek.” – mondta Cyril Hogard, üzemvezető.

Atelepítés előnyei

A Continental csapata nagyon elégedett a UR-kobotok gyártósori üzembe állításának eredményeivel:

  • Ellenőrzés és rugalmasság: a vállalat a nagyon egyszerű programozásnak köszönhetően továbbra is ellenőrizheti a robotok által hozott döntéseket. Az összes elektronika és robotvezérlő egyetlen központi helyen van, ami lehetővé teszi a programok egyszerű módosítását, külső szakértők segítsége nélkül. 
  • A munkatársak kisebb terhelése: a kobotok megérkezése megváltoztatta az operátorok szerepét, akiknek nem kell többé olyan alantas feladatokat elvégezni, mint az alkatrészek mozgatása az egyik állomásról a másikra. Ehelyett a szakértelmet igénylő feladatokra összpontosíthatnak, amelyek hozzájárulnak a gyártás tökéletesítéséhez.
  • Költségcsökkentés: az alkatrészek és összetevők üzemen belüli mozgatása kézzel 40 percbe telt, az automatizálással pedig csupán 20 percbe, így a Continental faragni tudott működési költségeiből, és 50%-kal tudta csökkenteni az átállási időket.
  • Biztonság: a Continental csapata nagyon elégedett az együttműködő robotokhoz kapcsolódó biztonsági intézkedésekkel. Az operátor például bármikor beléphet a cellába, és ekkor a robot azonnal leáll azoknak a járulékos érzékelőknek köszönhetően, amelyek működésbe lépnek, amint az operátor közel kerül a robothoz.

A Continental Magyarországon is terjeszkedik. Szeptember 17-én a cégcsoport egy új gyár alapkövét tette le Debrecenben, méghozzá egy Universal Robots kobotjának (valamint a Mobile Industrial Robots egy MiR 100-as típusú autonóm mobil robotjának) segítségével. A gyártás a debreceni üzemben 2020 harmadik negyedévében indulhat el.

www.universal-robots.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek