Akik mertek a tisztaság mellett dönteni

A századik EcoCFlex rendszert dél-németországi autóipari gyártónál helyezték üzembe

2017. július 19., szerda, 06:00

Címkék: alkatrésztisztítás autógyár autógyártás BMW Dürr Ecoclean EcoCFlex 3 oldószeres tisztítás SCARA manipulátor tisztítás tisztítástechnológia

Alapításának centenáriumi évében, 2016-ban rendelte meg a BMW-csoport a 100. EcoCFlex rendszert a Dürr Ecocleantől. A jubileumi rugalmas robotcella egy háromdarabos csomag részét képezi, és teljesen egyedi festést kapott. A gépeket 2017 májusában helyezték üzembe a bajor autógyártó steyri motorgyárában.

A motoralkatrészek tisztítására és sorjázására használt EcoCFlex rendszer első egysége 2005-ben állt szolgálatba a BMW-csoportnál. Tizenegy évvel később, amikor a vállalat megalapításának 100. évfordulóját ünnepelte, a BMW egy nagyobb beszerzés keretein belül megrendelte az alkatrésztisztító berendezés századik egységét is. A Dürr Ecoclean rugalmas robotizált sejtjeinek harmadik generációját képviselő centenáriumi egységet 2017 májusának elején szállították le a steyri motorgyárba két másik EcoCFlex 3L rendszerrel egyetemben. Az újonnan beszerzett alkatrésztisztítókat a BMW legújabb technikai tisztasági előírásaihoz optimalizálták, és a szikragyújtású motorok gyártósorán korábban használt rendszereket hivatottak leváltani.

Az egyedileg bevonatolt századik EcoCFlex rendszer a BMW steyri motorgyárában működik, a szikragyújtású motorok gyártósorában (Forrás: Dürr Ecoclean)

A különleges alkalomhoz illő egyedi bevonatolás mellett a BMW-csoport az új EcoCFlex 3L rendszereket anyagmozgató berendezésekkel együtt rendelte meg, amihez a Dürr Ecoclean által kifejlesztett Scara manipulátorokat választotta. A kifejezetten a tisztítóberendezések számára készült robusztus robotegységet többek között innovatív vezérlési megközelítés jellemzi. Az általánosan használt különálló robotvezérlő egységek helyett az EcoCFlex 3L mindössze egyetlen CNC-vezérlést alkalmaz mind a Scara manipulátor, mind az alkatrészmosó irányításához. Ez a megoldás leegyszerűsíti és felgyorsítja a teljes rendszer programozását, szervizelését és karbantartását. Az EcoCFlex 3L azonban nemcsak a tisztítási minőség és a könnyű üzemeltetés, hanem az energiahatékonyság terén is új mércét állít fel.

Magyarországi forgalmazó:

Geskor Kft.

Tel.: +36 96 200 075

info@geskor.com

9184 Kunsziget, Fő út 47/a

www.durr-ecoclean.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek