A WEGMANN automotive a Jungheinrich automatizálási megoldását választotta

2020. november 21., szombat, 12:24

Címkék: anyagmozgatás autóipar autóipari beszállító intralogisztika Jungheinrich logisztika raktár raktári automatizálás raktárlogisztika raktártechnika targonca

A Jungheinrich új logisztikai központot épít Würzburg mellett a WEGMANN automative számára. Az óriásprojekt 2021 végére készül az autógyártásban használt centrírozó súlyok és akkumulátor mágneskapcsolók területén piacvezető vállalat számára. A vállalat kizárólagos beszállítója a Forma-1 versenysorozatnak, továbbá beszállít minden ismert autógyártónak és kereskedőnek.

A WEGMANN automative székhelyén létesülő új logisztikai központban azért választották az automata raktárrendszereket, hogy gyorsabban hozzáférjenek az árucikkekhez növelve ezzel a teljesítményt, valamint csökkentsék a hibarátát és jobban kihasználják a rendelkezésre álló teret. A Jungheinrich mindehhez teljes körű megoldást szállít egy kézből. A megbízás kiterjed az új épületben a folyamatok részletes tervezésétől kezdve egészen a modern technológia telepítéséig a már működő egységekben. A rendszer lelke egy magasraktár automata raklapszállító pályákkal. A Jungheinrich leányvállalatánál, a MIAS-nál gyártott raktári felrakógépek automatizált raktározást tesznek lehetővé vezérléssel és vizualizálással együtt.

A logisztikai központban a Jungheinrich önvezető targoncái végzik az anyagmozgatást. Az önvezető targoncák navigációját lézertechnológia segíti, amely a raktárfolyosókban az útvonal mentén elhelyezett reflektorpanelekkel van összeköttetésben. Az AGV-k minden információt a Jungheinrich logisztikai interfészen keresztül kapnak. Ez a köztes eszköz köt össze minden Jungheinrich targoncát közvetlenül a WEGMANN automative SAP EWM rendszerével.

Az automata megoldás részét képezi még az LRK típusú liftrendszer (liftregal), amely optimális térkihasználást tesz lehetővé. A hatékony darabáru komissiózás érdekében a liftrendszer és tárolóládái a Jungheinrich logisztikai intefészen keresztül közvetlen összeköttetésben állnak az ügyfél SAP EWM rendszerével. Mindez garantálja a folyamatok optimális átláthatóságát.

Az üzembe helyezés után a WEGMANN automotive új logisztikai központjában minden folyamat: a belső és külső árubeérkezések, a tárolás, a komissiózás és a kiküldés a legmodernebb szinten fog zajlani. A megbízás kiterjed a teljes létesítményben a Jungheinrich szerviz- és karbantartási szolgáltatásaira, valamint az eredeti alkatrészek beszerzésére.

www.jungheinrich.hu/logisztikai-rendszerek

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek