4 fontos szempont a legjobb formatervező cég kiválasztásához

2020. november 18., szerda, 06:00

Címkék: dizájn forma ipari formatervezés Valorem Stúdió

Olajos László, a piacon 12 éve aktív Valorem Studio vezető tervezője adott tippeket.

1. Soha ne döntsünk csak az árajánlat alapján! A hozzáadott érték nem megfizethető

Az együttműködés egy formatervező stúdióval ideális esetben nem egyszeri projekt. Például, ha tervezünk egy új flakont a megrendelőnek, a termék utóéletére is gondolunk: marketinganyagokat, renderelt képeket és egyéb tartalmakat is kap tőlünk az ügyfél, amelyeket felhasználhat a kommunikációjában vagy más későbbi projektjei kapcsán. Akik már dolgoztak a Valorem Studióval, mindig visszatérnek. Ők már tudják, hogy szaktudásunknak és hozzáállásunknak köszönhetően mennyi hozzáadott értéket kapnak, ez pedig pénzben nem kifejezhető. Ezért az árajánlatok összehasonlítása helyett legyen a hangsúly inkább a hosszabb távú együttműködésen!

2. Koncepciók helyett megvalósult projektek a portfólióban

Olyan formatervező cégekkel érdemes együtt dolgozni, amelyek portfóliójában megvalósult, „polcról levehető” termékek szerepelnek, nem csak prototípusok és látványtervek. Fontos, hogy egy dizájnstúdió a gyártás előkészítésében és leszervezésében is járatos legyen. Hiába mutat jól egy koncepció a képernyőn, ha egyébként nem tud elkészülni, vagy a gyártás során hibák merülnek fel.

3. Többéves fennállás és tapasztalat

Azokat a stúdiókat éri meg előnyben részesíteni, amelyek hosszú évek óta megbízhatóan működnek. Ezek a cégek kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkeznek, legyen szó egy prototípus legyártásáról vagy a megvalósítás optimalizálásáról, a lemeztechnológiától egészen a fröccsöntésig. Az, hogy egy cég több mint 10 éve van jelen ezen a piacon, és talpon maradt, minden esetben olyan szakemberek jelenlétére utal, akik sokféleképp bizonyítottak már – és akikre rábízhatjuk a projektjeinket.

4. Szakértelem több területen

Minél többen dolgoznak egy dizájnstúdióban, annál összetettebb és sokszínűbb munkát tud letenni az asztalra a csapat. Többféle nézőpontból közelítenek meg egy adott problémát, és a végeredmény is sokkal profibb lesz, ha mindenki a saját szakterületén nyújtja a legjobbat. Egy példa: ha egy grafikus is részt vesz a terméktervezésben, kreatívabb és szebb logók és vizuális elemek születnek. Érdemes ezért azokat a cégeket választani, ahol nagyobb a létszám.

www.valorem.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek