19,1 kilométer állvány

Előkészítés, tervezés és megvalósítás egy kézből

2017. november 14., kedd, 04:01

Címkék: anyagmozgatás Jungheinrich logisztika Opel raktár raktárirányítási szoftver raktártechnika targonca

Az Opel autógyártó vállalat megnyitotta Bochumban európai alkatrészellátó logisztikai központját. A 12 futballpálya nagyságú raktárcsarnokból több mint 11 millió Opel tulajdonost látnak el alkatrészekkel egész Európában.

A raktár központi részét egy összességében több mint 19,1 kilométer hosszú Jungheinrich állványrendszer alkotja. A raktárban különböző típusú állványrendszereket építettek: állványokat rakodólapok tárolására alkalmas állványokat és kézi kiszolgálású polcrendszereket különböző kisalkatrészek raktározására.

„60 év tapasztalatra alapozva tudjuk, hogy az állványrendszer a raktár alapvető alkotóeleme. Állványok nélkül nincs raktár. A Jungheinrichnél mi éppen ezért sok időt és energiát fordítunk arra, hogy ügyfeleinknek a megfelelő állványrendszert biztosítsuk. Bochumban az autóiparban szerzett többéves tapasztalatunkat figyelembe véve tudtunk az Opel számára egy tökéletes állványrendszert tervezni. Így már a kezdetektől fogva, a rendszer tervezésénél is együttműködtünk” - nyilatkozta Ralph Matenia, a Jungheinrich felelős projektvezetője.

A Jungheinrich már 60 éve épít állványrendszereket. Napjainkban a vállalat vezető szerepet tölt be a különböző típusú raktári állványok értékesítésében. A kínálat kiterjed rakodólapok, tárolóládák, dobozok, tárolótálcák vagy akár szálanyagok tárolására alkalmas állványokra. A világ egyik vezető anyagmozgatógép-gyártójaként a Jungheinrich pontosan ismeri azokat a követelményeket, amelyeknek a targoncával kiszolgált állványoknak meg kell felelniük. Világszerte többezer raktár tervezéséből, fejlesztéséből, kivitelezéséből és üzembe helyezéséből származó tapasztalatát felhasználva a Jungheinrich minden egyes partnerének a megfelelő raktári megoldást kínálja. Mindemellett az ügyfél nyeresége játssza a legfontosabb szerepet.

A bochumi 200.000 négyzetméteres raktárban tolóoszlopos targoncákat használnak. Használatuk nagyfokú rugalmasságot biztosít folyamatos készenlét mellett. A Jungheinrich ETM 216 típusú tolóoszlopos targoncái akár 8.720 mm-es magasságig is emelnek. Az Opel raktárirányítási rendszeréhez (WMS) csatlakozva a targoncák minden raklaphely megközelítésénél automatikusan, megfelelően pozícionálják a villákat. A raktár különlegessége az EZS 350 típusú komissiózó vontatótargonca alkalmazása. Ezzel a vontatmányrendszerrel az Opel egy útvonalon képes több ügyfélmegbízást több szinten is szétválogatni. A raktár végső kiépítésekor az Opel kereken 60 anyagmozgatógépet fog raktárában üzemeltetni.

www.jungheinrich.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek