140 másodperc, 47 hajlítás

A transfluid által kifejlesztett robotos csőhajlító rendszer nem igényel bonyolult programozást

2016. május 04., szerda, 06:00

Címkék: csőhajlító fékrendszerek ipari robot légkondicionálás robotika transfluid Maschinenbau GmbH Tube 2016

A fékrendszerek, légkondicionáló berendezések és hasonló eszközök 1 500 mm hosszú és mindössze 18 mm átmérőjű csőtartozékainak legyártása komoly kihívást jelent a megfelelő hajlító technológia számára, különösen ami annak az anyagkezeléssel kapcsolatos részét illeti.

Egy gyártási folyamat csak akkor számít gazdaságosnak, ha kellőképpen gyors is, de ugyanilyen súllyal esik latba a pontosság és a minőség is.

A transfluid egy idevágó projektje egy csőmegmunkáló rendszer kifejlesztéséről szólt, amelynél a munkadarabot egy robotegység kezeli és amely akár 4 500 mm hosszúságú csövek feldolgozására is képes – 47 hajlítás mindössze 140 másodperc alatt! A rendszer másik különlegessége, hogy karimával ellátott, vagy formázott csövek megmunkálására is képes.

A robotokkal kombinált csőhajlító rendszer akár 4 500 mm hosszúságú csövek megmunkálására is képes (Forrás: transfluid)

A héttengelyes robotok jobbra és balra is képesek elvégezni a hajlítási műveletet (Forrás: transfluid)

A csőhajlító rendszer karimával ellátott, vagy formázott csövek megmunkálására is képes (Forrás: transfluid)

Letölthető adatok

Az eljárás során a csőköteget először az adagoló egységbe helyezzük, ahol azok a karimák elhelyezkedése szerint forgásszimmetrikus alakzatba rendeződnek. A csöveket ezután a két robot egyike egy hosszú csövek számára tervezett tartórendszerrel felszerelt feszítőegységbe helyezi. A feszítőegység segítségével a robotok a csövet az egyik, vagy akár mindkét oldalon párhuzamosan képesek megmunkálni. Ez az opció felgyorsítja a műveletet: az egyes csövek feldolgozáshoz szükséges idő még ezen hosszúság esetén sem haladja meg a három másodperecet. A héttengelyes robotok jobbra és balra is képesek elvégezni a hajlítási műveletet.

Az adatok közvetlenül egy online CAD-rendszerből is letölthetők (Forrás: transfluid)

A feszítőegység segítségével a robotok a csövet az egyik, vagy akár mindkét oldalon párhuzamosan képesek megmunkálni (Forrás: transfluid)

A transfluid csőhajlító rendszerének további előnye, hogy az adatok közvetlenül egy online CAD-rendszerből is letölthetők, ezért nincs szükség komplex robotprogramozási ismeretek elsajátítására.

www.tube-processing-machines.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek