Az autógyártók hatvan százaléka bővítést tervez

EY: A növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak a világ autógyártói a következő időszakban

2014. február 04., kedd, 19:08

Címkék: autóipar bővítés EY felmérés munkahelyteremtés

Az autóipari gyártók hatvan százaléka tervez bővítést egy éven belül - derül ki az EY legfrissebb globális iparági felméréséből, amelynek eredményét február 4.-én kedden juttatta el az MTI-nek.

 
A közlemény idézi Heinczinger Róbertet, az EY partnerét aki fontos kérdésnek nevezte, hogy a magyarországi autóipar milyen szinten részesedik majd ebből a globális növekedésből. Az egyértelmű, hogy Magyarországon is bővülésre lehet számítani, de ennek mértéke elmarad majd az ázsiai és amerikai piacokétól - tette hozzá. A felmérés szerint - amelyben több mint 170 autóipari döntéshozót kérdeztek meg - jelentősen nőtt a globális piacokba vetett bizalom. A megkérdezettek 61 százaléka úgy véli, hogy javul a gazdaság teljesítménye nemzetközi szinten. Kétharmaduk 1-3 százalékos globális GDP-növekedéssel számol, egyötödük szerint pedig a 3 százalékot is meghaladhatja a bővülés mértéke.
Az EY felméréséből kiderül az is, hogy a növekvő bizalom a cégek terveiben is megmutatkozik: a válaszadók 59 százaléka tervez munkahelyteremtést egy éven belül, 61 százalékuk mondta azt, hogy a növekedést tekinti elsődleges célnak a következő 12 hónapban. Az autóipari cégek mintegy negyven százaléka tervez akvizíciót egy éven belül. A felvásárlások elsődleges indokaként piaci részesedésük növelését jelölték meg a döntéshozók. A nemzetközi befektetések célpontja India, Kína, Brazília, az Egyesült Államok és a Dél-Afrikai Köztársaság lesz - derül ki az EY globális felméréséből.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek