A Farnell raktárról kínálja a Nexperia SiGe egyenirányítókat

2021. október 06., szerda, 18:01

Címkék: áramkör autóipar autóipari beszállító Farnell

A Nexperia szilícium-germánium (SiGe) egyenirányítói hatékonysága, hőstabilitása és helytakarékossága új lehetőségeket teremt az új termékek kifejlesztésében

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell által kínált Nexperia SiGe egyenirányítók hatékonysága, hőstabilitása és helytakarékossága új lehetőségeket teremt az új termékek kifejlesztésében. A120 V, 150 V és 200 V fordított feszültséggel elérhető SiGe egyenirányítók a Schottky Diode ellenpárjainak magas hatékonyságát a gyors helyreállítási képességű diódák hőstabilitásával kombinálják.

Az autóipart, a kommunikációs infrastruktúrát és a szerverpiacokat célzó 1-3 A SiGe egyenirányítók különösen előnyösek magas környezeti hőmérsékletű alkalmazásokban, például LED-világításban, motorvezérlő egységekben vagy üzemanyag-befecskendező rendszerekben. A rendkívül hatékony szivárgásgátlásban gondolkozó tervezőmérnökök már kibővített, biztonságos működési területre támaszkodhatnak, ahol 175°C-ig nincs hőtágulás. A nagyobb hatékonyság érdekében ugyanakkor optimalizálhatják is kialakításukat, ami nem megvalósítható az ilyen magas hőmérsékletű kivitelben általánosan használt gyors helyreállítási diódák használatakor. Az alacsony előremenő feszültség (Vf) és az alacsony Qrr révén a SiGe egyenirányítókkal 10-20 százalékkal alacsonyabb veszteség keletkezik.

A Nexperia SiGe egyenirányítók legfontosabb jellemzői:

 • Kiváló hatékonyság;
  • Csökkentett fordított feszültség (IR) a Schottky diódákkal összehasonlítva, és alacsonyabb előremenő feszültség (VF) a gyors helyreállítási képességű egyenirányítókhoz képest az alacsony energiaveszteség érdekében;
  • Gyors és sima kapcsolás, hőstabilitás 175°C-ig, rendkívül alacsony szivárgási áram <1nA, alacsony előremenő feszültség és alacsony Qrr;
 • Kiterjesztett biztonságos kezelési terület;
  • Biztonságos működés magas hőmérsékleten;
  • Stabil működés maximális fordított feszültség mellett;
 • Speciális csíptetős FlatPower (CFP) csomag;
  • A szabványos, strapabíró CFP3 és CFP5 csomagokban található SiGe egyenirányító család csökkenti a csomag ellenállását a jobb elektromos teljesítmény érdekében;
  • Szilárd rézcsipesz a nagystabilitás és az energiaveszteség csökkentése érdekében;
  • Egyszerű kicserélési módszer Schottky diódákkal és gyors helyreállítási képességű egyenirányítókkal;
  • Csökkentett csomag induktivitás a jobb kapcsolási viselkedés és kevesebb parazita kapacitás érdekében az áramkörben.

A Nexperia innovatív SiGe technológiájával való tervezés példátlan lehetőségeket biztosít a mérnököknek, hogy korszerű áramköröket fejlesszenek és piacvezető új termékeket építsenek. A SiGe a Nexperia nagy teljesítményű dióda-sorozatát egészíti ki, amely több mint 100 Schottky diódát és gyors helyreállítási képességű egyenirányítót tartalmaz a CFP csomagban. A Farnell 12 különböző terméket tart raktáron a Nexperia SiGe egyenirányító családból. Az AEC-Q101 szabványnak megfelelő egyenirányítók 120 V, 150 V és 200 V Vrrm Max ismétlődő fordított feszültséggel és 1, 2 vagy 3 A előremenő IF (AV) opciókkal kaphatók.

A Nexperia szakértő az alapvető félvezető termékek tömeggyártásában és nagyon örülünk annak, hogy bővíthetjük a SiGe egyenirányítóink kínálatát – jelentette ki Lee Turner, a Farnell félvezetőkért és egykártyás számítástechnikáért felelős globális vezetője. – A tervezők folyamatos nyomás alatt állnak, hogy az új alkalmazásokban kisebb helyigénnyel nagyobb teljesítményt nyújtsanak, ehhez pedig elengedhetetlen a legnagyobb rendszerhatékonyság és a miniatürizálás. Alapvető fontosságú, hogy olyan piacvezető megoldásokat nyújtsunk ügyfeleinknek, amelyek a legjobb hatékonyságot, hőstabilitást és kompakt kialakítást tudják nyújtani az autóipar, valamint a szerver- és kommunikációs piac kritikus alkalmazásai számára.”

A Nexperia széles portfóliója diódákat, bipoláris tranzisztorokat, ESD védelmi eszközöket, MOSFET-eket és GaN FET-eket, valamint analóg és logikai áramköröket tartalmaz. A hollandiai székhelyű Nexperia évente több mint 90 milliárd terméket gyárt az autóipar által előírt szigorú előírásoknak megfelelően. A kategóriaelső megoldásokat a hatékonyság, a folyamat, a méret, az erő és a teljesítmény mércéjeként ismerik el.

A Farnell kiterjedt termékválasztékot kínál átfogó félvezető portfóliójában. Az ügyfelek ingyenesen férhetnek hozzá az online forrásokhoz, adatlapokhoz, alkalmazásjegyzetekhez, videókhoz, webináriumokhoz és a 24 órás technikai támogatáshoz.

A Nexperia SiGe egyenirányítói már elérhetők a Farnell kínálatában.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek